Terug

Medewerkers

Jan Struycken

Eigenaar van de winkel en bijna 30 jaar actief als adviseur. Zelf gepassioneerd duursporter. Was één van de pioniers van de triathlonsport in Brabant. Deed in 1987 zijn eerste hele triathlon in Almere. Daarna volgden er nog 25 hele triathlons, waaronder de mooiste en zwaarste ter wereld. O.a. de Ironman Hawaii (2x), Embrunman, en de Infernotriathlon staan op zijn palmares. Sportief hoogtepunt was de overwinning tijdens de Ironman Lanzarote 1996. Vanaf 2002 helemaal verknocht aan bergmarathons en trailrunning. Graubundenmarathon, Mont-Blanc marathon en Zermatt marathon zijn enkele van deze fantastische evenementen. Deelname aan de Transalpinerun in 2009 en 2011 waren een onvergetelijke ervaring. Een wedstrijd over 270km door de Alpen van Duitsland via Oostenrijk, Zwitserland naar Italie. Samen met teammaat Jos Everts, een beleving van duursport zoals het moet zijn. Genieten en niet teveel op de klok kijken. Dit allemaal als voorbereiding op de Champions League van het trailrunning, de Ultra Trail du Mont Blanc. Een 168km lange wedstrijd rondom het Mont Blanc massief.

In 2013 was het zover. Na de Transvulcania, 85km op La Palma, de Lavaredo Ultratrail, 85km in de Italiaanse Dolomieten, stond Jan eind augustus aan de start van deze legendarische wedstrijd. Ruim 2400 deelnemers uit 72 landen, die de nodige kwalificatiepunten te pakken hadden, begonnen aan een machtig mooi hardloopavontuur. Na twee nachten en een dag beeindigde hij de wedstrijd als 630ste. .


Hoogtepunt voor 2014 was de Lavaredo Ultratrail in de Italiaanse Dolomieten. Een fantastische trail over 120km en 5800 hoogtemeters. Na een mooie voorbereiding met podiumplaatsen op Madeira, La Bouillonante en Boucles Ardennes liep Jan de Lavaredo Ultratrail in 20 uur en 7 minuten.

Voor 2016 staan er weer een aantal mooie trails op het programma. Trail by the Sea, 42,2km, Trail de la Primavera, 58km 2000h.m., Trail Mont St. Victoire(Provence) 60km 3000 h.m., Trail Verbier-St-Bernard (Zwitserland) 61km 4000h.m. en uiteindelijk de klapper van dit jaar, de TDS (Courmayeur-Chamonix) 120km met 7200h.m.

Voor 2017 staat de Diagonal des Fous op het programma. Deze extreme trail, ook wel Madmen's Crossing genoemd is op het Franse eiland La Reunion in de Indische oceaan. Een warm tropisch gebied waar een 165km trail klaar ligt met bijna 10000 hoogtemeters. Deze race staat al 5 jaar op de bucketlist en nu gaat het ervan komen. Als voorbereiding staan de 53km lange Dolomiti Extremetrail en de 101km van de Eigertrail.

Na een zeer succesvolle Eigertrail 101km en La Diagonale des Fous(Grand Raid La Reunion) zijn de pijlen voor dit jaar gericht op de Scenictrail 113km, in het Zwitserse Lugano.

Om de lopers in de regio met trailrunning kennis te laten maken organiseert Jan, dit jaar voor de 5e keer, samen met de Stichting Devilstrail en Atletiekvereniging D.A.K. Drunen, de Devilstrail Loonse en Drunense Duinen. Als parcoursbouwer en adviseur betrokken bij de eerste echte trailrun van Brabant. Ruim 900 deelnemers genoten 19 october jl. van een geweldig mooi evenement in de duinen.

Jan kan je met zijn enorme ervaring op het gebied van duursport en uitgebreide schoenkennis helemaal op de hoogte brengen van het gewenste advies.

P.S. Er zijn in de winkel altijd wel DVD's te bekijken van deze prachtige trailwedstrijden.


Carlo Pullens

Net zoals Jan zeer ervaren in het adviseren van de juiste schoenen en kleding. Is al 20 jaar actief in onze winkel. Carlo is zeer fanatiek triathleet. Vanwege blessureleed te weinig wedstrijden kunnen doen. Een triathlon debuut in Almere 1998 met een tijd van 9.16 was veelbelovend. Na een periode met mooie prestaties op diverse afstanden en onder andere een marathon debuut in 2u39 heeft Carlo zich vooral toegelegd op de lange afstand triathlons met als ultieme doel deelname aan het WK Ironman op Hawaii. Een periode van hard trainen en veel inzet resulteerde in 2008 tijdens de Ironman van Lanzarote in een 4e plaats en daarmee kwalificatie voor de Ironman Hawaii. Helaas kon deze droom niet doorgaan wegens een vervelende blessure die niet door het sporten werd veroorzaakt. Na lange revalidatie, met veel doorzettingsvermogen, kwalificeerde Carlo zich opnieuw voor Hawaii. Carlo behaalde bij de Ironman op Lanzarote een tweede plaats. Eindelijk naar het Mekka van de triathlonsport, waar ieder jaar de absolute wereldtop aanwezig is om de krachten te meten. Alsof het allemaal zo heeft moeten zijn, bereikte Carlo een schitterende 5e plaats in zijn agegroup en top 50 overall. Ondanks een full time baan wist hij op het WK Ironman voor een groot aantal prof atleten te finishen. Dit smaakt naar meer. Na een wedstrijd met tegenslag in Roth heeft Carlo in Almere zijn PR verbeterd op de hele triathlon tot 8u42 door onder andere zijn marathon ruim binnen de drie uur te lopen. Carlo zal ook komend jaar o.a. uitkomen voor het eredivisie Triathlon team Kijani. Carlo zal je vol passie aan de juiste spullen helpen.


Richard Dodde